Andrew Solomon: Alma a fájától

Az alma nem esik messze a fájától – tartja a mondás –, de mi van akkor, ha ez mégsem igaz? Andrew Solomon egy évtizeden keresztül írta korszakalkotó művét, amely olyan szülőkről és gyermekeikről szól, akik különböznek az átlagtól.

Bővebben >>

Novák Éva: A családról mindenkinek

Nem minden úgy megy családjában, ahogy az más "normális" családban menni szokott? Akkor Önnek szól ez a könyv...

A család szó hallatán mindenkiben élmények, történetek, érzések egész sora kel életre; saját tapasztalatai – pozitív vagy negatív –, mások elmondásaiból összerakott képek, irodalmi olvasmányaink vagy filmek örömteli, megható, megrázó jelenetei.
Bővebben >>

Balázs Judit - Miklósi Mónika: A gyermek- és ifjúkor pszichés zavarainak tankönyve

Nem kell  senkit sem „meggyőzni” arról, hogy a pszichés zavarok nagy terhet rónak arra, akinek ilyen problémával kell élnie, legyen szó gyermekről vagy felnőttről.

Gyakran nemcsak a mentális betegséggel élőre jelenthet ez terhet, hanem a környezetére is, és ezen keresztül az egész társadalomra. Mindezek miatt kiemelt jelentősége van a pszichés zavarok prevenciójának, korai felismerésének és kezelésének.

Bővebben >>

Françoise Dolto: A kamaszkor védelmében

A serdülőkor olyan, mint egy második születés, ami fokozatosan megy végbe, kilépünk abból a védőburokból, amit a család jelent.

Amikor a homár levedli a páncélját, egy ideig nagyon érzékeny, míg ki nem növeszti az újat. Ebben az időszakban nagyon sérülékeny. Így van ez a kamaszokkal is. Az új páncél növesztése olyan sok könnyel és fájdalommal jár, mintha azt magunknak kellene a testünkből kipréselnünk. A serdülőkor – a homár drámája!”
Bővebben >>

Talyigás Judit: Az internet a kockázatok és mellékhatások tekintetében

Az elmúlt húsz évben kialakult egy új, széles utakat biztosító virtuális világ, az internetes hálózatoké. Hogyan védjük meg az itt közlekedőket? Hogyan hívjuk fel a figyelmet a veszélyekre és a kockázatokra?

Bővebben >>
Ez történt velünk
2020 előtt  
Szerencsekerék

     szerencsekerék

     Otthoni edzés

Partnereink & Támogatóink

sportellato.hu
MBSZ
MSSZ
MOATSZ
VMBSZ
MOB
NUPI
SOSZ
SPORT XXI
Veszprém.hu
VEOL
VEHIR
MÉZ rádió
VEB 2023
Kiroprakt?r
Massz?r
Patika
Serpa
Haribo
Nyírfa
Báva
Veszprém Város
Veszprémi 7 Nap