Mit ne egyél edzés után?

Hogy mit eszünk sportolás után, legalább olyan fontos, az edzés skerességét illetően, mint maga a mozgás.

A testmozgás utáni legjobb ételekben víz, szénhidrát és fehérje található a szervezetnek megfelelő mennyiségben. Edzés közben elhasználjuk a szervezet szénhidráttartalékait, ezért utána szükség van rá, hogy minél hamarabb elkezdjük a szénhidrátraktárak újratöltését, valamint az izmok regenerálását teljes értékű fehérjék fogyasztásával. Eláruljuk, mit kerülj mindenképpen!

Bővebben >>

Táplálkozási tanácsok birkózóknak

„A legjobb étrend sem tesz egy átlagos képességű sportolót világklasszissá, de helytelen táplálkozás a világklasszis teljesítményét is átlagossá ronthatja!” (Dr. Jakó Péter)

A sport mindig is az életem értelmét jelentette. Rengeteg mindent kipróbáltam (atlétika, úszás, szertorna, stb.), de a birkózás volt az, ami a legjobban megfogott. Ez a sportág megkövetel mindent: erőt, aerob és anaerob állóképességet technikai és taktikai felkészültséget, valamint a megfelelő táplálkozást és odafigyelést mind a felkészülés, mind a fogyasztás és legvégül pedig a verseny során.

Bővebben >>