szombat, 02 május 2020 11:45

Pár szó a pingpongról

ASZTALITENISZ

„A SPORT MEGTANÍT BECSÜLETTEL GYŐZNI ÉS EMELT FŐVEL VESZÍTENI – A SPORT TEHÁT MINDENRE MEGTANÍT.”

/Hemingway/

ütőkAz asztalitenisz (pingpong) az ütős labdajátékok csoportjába tartozó teremsport. Egy rövid nyelű ütővel kell ütögetni egy könnyű, kicsi labdát oda-vissza a hálóval kettéosztott asztalon. A játék célja, hogy az ellenféllel szemben pontot szerezzünk olyan ütésekkel, amelyet az nem tud visszaadni a háló felett.

szombat, 02 május 2020 11:33

Milyen sport a birkózás?

A BIRKÓZÁSRÓL FEKETÉN-FEHÉREN

Sok gyermeknél tapasztaljuk, hogy az iskolai előmenetel során nem tudnak sikerélményekhez jutni, tanulási nehézségek, koncentráció hiány, vagy alul motiváltság miatt.

malomA sport eszközével kitörési pontot, sőt, akár kiemelkedési lehetőséget nyújthatunk számukra. Nem elhanyagolandó az sem, hogy egy-egy tehetséges sportoló által elért eredmény motiváló lehet, és példaképként jelenhet meg a gyermekek számára.

szombat, 02 május 2020 10:59

Mi is az a szumó (sumo)?

SZUMÓ (SUMO)

A szumó birkózás több mint 2000 éves japán eredetű tradicionális küzdősport.

1sumoA legtöbb küzdősporthoz hasonlóan a szumó eredete is az írott történelem kezdete előtti időkbe vezethető vissza. Az első írásos említése 712-ből származik, mely elbeszéli a japán szigetek istenektől való megszerzésének történetét, amely az elbeszélés szerint 2500 éve történt.