Új sportolóknak - sportorvosi vizsgálati kérdőív

A mellékelt kérdőívet csak azoknak kell kitölteniük, akik az adott sportágban ELŐSZŐR mennek sportorvosi vizsgálatra.

Fontos tudnivalók:

• A kérdőíven minden adatot pontosan ki kell tölteni! Nagy figyelmet kell fordítani a TAJ szám beírására, hogy ne legyen benne hiba, vagy ne lehessen számot "félre olvasni" mivel ez alapján rögzítik a vizsgálati eredményeket az online rendszerben.
  • Minden feltett egészségügyi kérdésre válaszolni kell. A nem értelmezhető kérdéseket át kell húzni (pl.: férfi sportoló esetében a terhességgel kapcsolatos kérdések).
  • A lap tetején rögzíteni kell - bár nincs erre külön rovat - a sportoló testmagasságát és súlyát.
  • Az első vizsgálatra el kell vinni ezt az adatlapot, mert ez alapján fogja rözíteni az orvos a rendszerben a sportolót és állítja ki számára az esetlegesen szükséges szakorvosi beutalókat.
  • A szakorvosi beutalón szerepel a redelés megnevezése (pl.: gyermek neurológia) és a rendelő telefonszáma, amelyen egyeztetni kell a vizsgálati időpontot. Feltétlenül mondani kell, hogy sportorvos kéri a vizsgálatot és a sportoló életkorát.
  • A szükséges vizsgálatok elvégzése után, a szakorvosi vizsgálatok eredményével lehet ismét menni a sportorvoshoz, aki helyben EKG, és vizeletvizsgálatot is elvégez. Erre a vizsglatra vinni kell a sportoló kiskönyvét (ha már van) illetve a vizsgálat díját, amely (2020-ban) 1000 Ft a 18 év alattiak számára.

Egyszerűsített sportorvosi vizsgálati kérdőív

Ezt a sportorvosi vizsgálati kérdőívet azok a sportolók használhatják, akik az adott sportágban már vettek részt sportorvosi vizsgálaton és minimum "Alkalmas" minősítést kaptak.